Citeste online "Harry Potter si Prizonierul Din Azkaban" de J.K.Rowling

Citeste online cartea "Harry Potter si Prizonierul Din Azkaban" de J. K. Rowling despre băiatul Harry cu puteri magice care în acest volum se întâlnește pentru prima data cu Remus Lupin noul profesor de Apărare contra Magiei Negre și cu Sirius Black, considerat de întreaga lume vrăjitorească drept un criminal notoriu - în urmă cu 13-14 ani el omorâse în masă o mulțime de "mageamii" printre care și un vrajitor care a încercat să-l oprească, faptă considerată a fi fost provocată de dispariția lui Voldemort. Faptul că acesta evadase din Azkaban reprezintă o știre atât de importantă, încât a fost transmisă și prin sistemele de informare ale mageamiilor! Însă când intră în Hogwarts în ciuda multor măsuri de precauție luate de director și de profesorii școlii, se dovedește a nu fi atât de sângeros pe cât se părea. Mai târziu vom afla chiar că el este cel care i-a făcut cadou lui Harry Potter mătura "Fulger" de Crăciun.

Citește și
Harry Potter și Piatra Filozofală
Harry Potter și Camera Secretelor
Harry Potter și Pocalul de Foc
Harry Potter și Ordinul Phoenix
Harry Potter și Prințul Semipur
Harry Potter și Talismanele Morții





fragment
Harry era hotărât să nu se certe cu mătuşa şi unchiul lui, deşi se purtau foarte urât cu el, numai din cauză că într-una dintre săptămânile de vacanţă primise un telefon de la un prieten vrăjitor, de la Ron Weasley!
Ron Weasley, care era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Harry, colegi amândoi la Hogwarts, provenea dintr-o familie de vrăjitori cu tradiţie. Asta însemna că ştia o grămadă de lucruri pe care Harry nu le ştia. Cu toate acestea, Ron nu mai folosise telefonul până atunci. Din nefericire, fusese Unchiul Vernon cel care răspunsese la telefon.
— Vernon Dursley la telefon!
Harry, care se întâmplă să fie şi el în cameră în acel moment, îngheţă când auzi vocea lui Ron în continuare:
— ALO? ALO? MĂ AUZIŢI? VREAU SĂ... VORBESC... CU HARRY... POTTER!
Ron ţipa atât de tare încât Unchiul Vernon sări în picioare şi ţinu receptorul la jumătate de metru de ureche, privin¬du-l cu o expresie amestecată, de mânie, indignare şi îngri¬jorare.
— CINE ESTE? răcni la rândul lui în receptor. CINE EŞTI?
— RON... WEASLEY! îi răspunse Ron urlând, de parcă el şi Unchiul Vernon vorbeau din capetele opuse ale unui teren de fotbal. SUNT UN... PRIETEN DE LA... ŞCOALĂ...
Ochii mici ai Unchiului Vernon se aţintiseră asupra lui Harry, care înlemnise locului.
— AICI NU ESTE NICI UN HARRY POTTER! răcni el, ţinând receptorul la depărtare de un braţ, de parcă îi era teamă că s-ar putea să explodeze. NU ŞTIU DESPRE CE ŞCOALĂ VORBEŞTI! SĂ NU MĂ MAI SUNI NICIODATĂ! SĂ NU CUMVA SA TE APROPII DE FAMILIA MEA!
Şi aruncă receptorul în furcă de parcă ar fi fost un şarpe veninos.
Cearta care urmase fusese cea mai groaznică de până atunci.
— CUM ÎNDRĂZNEŞTI SĂ DAI NUMĂRUL ĂSTA UNORA CA TINE? răcnise Unchiul Vernon, stropindu-l pe Harry cu salivă.
Era evident că Ron îşi dăduse seama că îi făcuse probleme lui Harry, pentru că nu a mai revenit. Celălalt bun prieten al lui Harry, de la Hogwarts, Hermione Granger, nu dăduse nici ea nici un semn de viaţă. Harry bănuia că Ron o prevenise pe Hermione să nu sune, ceea ce era mare pă¬cat deoarece Hermione, cea mai isteaţă vrăjitoare din anul lui Harry, care avea părinţi Încuiaţi, ştia foarte bine să folosească telefonul şi ar fi avut bunul-simţ să nu menţioneze că era elevă la Hogwarts.
Aşa că Harry nu primise nici o veste de la prietenii săi vrăjitori timp de cinci săptămâni şi vara aceea începuse să pară aproape la fel de nefericită ca şi cea de dinainte. Cu o singură mică îmbunătăţire: după ce jurase că nu o va folosi ca să le trimită scrisori prietenilor săi, lui Harry i se permisese să-şi lase liberă bufniţa, pe Hedwig, în timpul nopţii. Unchiul Vernon cedase din cauza tărăboiului pe care îl făcea Hedwig când era închisă tot timpul în colivie.





"Harry Potter Prizonier la Azkaban" de J.K.Rowling
citeste cartea pe tot ecranu







Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, carti electronice, literatura,