Citește cartea Clinica Julian de Robin Cook

Citește online gratis romanul thriller Clinica Julian scris de Robin Cook despre o companie farmaceutică gigantică numită Arolen, care se extinde într-un ritm rapid și aduce din ce în ce mai mulți medici în ghearele sale. Odată ce medicii pleacă la specializare la bordul unei croaziere organizate de Arolen, se întorc total schimbați, în personalitate și opinii. În mod ciudat, mulți dintre ei optează pentru un loc de muncă în Clinica Julian, chiar și cu prețul părăsirii cabinetelor lor private profitabile. De altfel, crește și numărul avorturilor terapeutice la Clinica Julian. Eroul romanului, Adam Schonberg, student în anul trei la medicină, trebuie să-și părăsească studiile medicale la jumătatea drumului din lipsă de bani, deoarece soția sa rămâne însărcinată și mai târziu prins în ghearele practicii medicale lipsite de etică.

Citește și
Romanul Răpirea de Robin Cook
Romanul Șocul de Robin Cook

Fragment


    Candice Harley simţi pătrunderea acului în pielea de la şale, urmată de o puternică senzaţie de arsură. Era ca o înţepătură de albină, numai că durerea se risipi rapid.
    — Nu fac decât să-ţi introduc puţin anestezic local, Candy, spuse doctorul Stephen Burnham, anestezistul arătos şi oacheş care o asigurase pe Candy că n-are să simtă absolut nimic.
    Necazul era că deja simţise o durere – nu foarte mare, dar îndeajuns ca să-şi piardă o parte din încrederea în cele spuse de doctorul Burnham. Ea ar fi vrut să fie adormită. Dar medicul anestezist o informase că anestezia epidurală era mai sigură şi avea să o facă să se simtă mai bine după terminarea avortului şi a procedurii de sterilizare.
    Candy îşi muşcă buza de jos, căci simţi un nou junghi dureros. Nici acum nu fusese prea puternic, dar ea se simţi vulnerabilă şi nepregătită pentru ceea ce se întâmpla. Până la treizeci şi şase de ani, Candy nu fusese niciodată internată în spital, cu atât mai puţin să fi suferit o operaţie. Era îngrozită şi îl înştiinţă despre asta pe doctorul Burnham. Simţi din nou senzaţia de arsură şi din reflex îşi încordă spatele.

    — Nu te mişca, o dojeni doctorul Burnham.
    — Scuzaţi-mă, se grăbi să spună Candy, temându-se că dacă nu cooperează nu va mai fi îngrijită cum se cuvine.
    Şedea pe marginea unei brancarde, într-o nişă de lângă sala de operaţii. În faţa ei stătea în picioare o infirmieră iar la dreapta – o perdea care fusese trasă pentru a izola nişa de coridorul aglomerat al sălilor de operaţii. De dincolo de perdea se puteau auzi un murmur de voci şi apa curgând de la un robinet. Drept înainte se afla o uşă cu un gemuleţ prin care se vedea sala de operaţii.
    Candy nu avea pe ea decât un halat subţire de spital, deschis la spate, unde doctorul făcea numai el ştia ce. Acesta îi explicase cu de-amănuntul ce urma să se întâmple, dar capacitatea ei de concentrare era drastic limitată de mediul intimidant. Totul era nou şi înspăimântător.
    — Un ac Tuohy, te rog, rosti doctorul Burnham.
    Candy se întreba ce se ascundea sub groaznica denumire de ac Tuohy. Auzi zgomotul produs de sfâşierea unui ambalaj de celofan.
    Doctorul Burnham cercetă cu privirea acul lung de şapte centimetri din mâna înmănuşată, verificând alunecarea lină a stiletului. Plasându-se spre stânga, ca să se poată asigura că pacienta lui îşi ţinea spatele drept, el poziţionă acul deasupra ariei unde injectase anestezicul local.

Citește romanul Clinica Julian de Robin Cook