"Dumineca Orbului" de Cezar Petrescu - carte electronica

Citeste online cartea "Dumineca Orbului" scrisa de scriitorul roman Cezar Petrescu. Citeste cartea electronica: "Dumineca Orbului" disponibila in biblioteca noastra online.
In plus puteti citi si romanul Calea Victoriei in fisierul de mai jos.





Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.ro. Pretul ei este 10,01 lei. Pretul este redus de la 13,9 lei.

Puteti cumpara cartea si din libraria Libris.ro. Pretul ei este 7,11 lei - reducere de la 13,9 lei. Libris are transport gratuit pentru orice comanda.

Puteti cumpara cartea si din libraria Bookcity.ro. Pretul ei este 5,93 lei reducere de la 7,90 lei.

Titlu: Dumineca Orbului
Autor: Cezar Petrescu
Domeniu: Beletristica, Literatura Romana
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2011
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 304

Comanda cartea





Despre cartea "Dumineca Orbului"
„In Dumineca Orbului actiunea se intinde de-a lungul unei singure zile si poate fi rezumata in cateva cuvinte: doi tineri se cunosc pe peronul Garii de Nord, se indragostesc si isi dau intalnire pe mai tarziu. E o melodrama in care se reflecta cinematograful anilor ’30, dar si o satira deloc tandra a vietii din Capitala, cu umbrele, viciile si politicienii ei. Cine asteapta un happy-end trebuie sa stie ca autorul este un sadic depresiv si ca, in romanul lui Cezar Petrescu, Duminica Orbului cade intr-o zi de 13.“ - Mihai Iovanel

Despre Cezar Petrescu
Cezar Petrescu (n. 1 decembrie 1892, Cotnari, Iași - d. 9 martie 1961, București) a fost un romancier, nuvelist, traducător și gazetar român, redactor la Adevărul, Dimineața, Bucovina, Țara nouă, Voința, fondator și codirector, alături de Pamfil Șeicaru, al revistei social-politice și culturale Hiena (1919-1924)... citeste toata biografia lui Cezar Petrescu


fragment
Cînd unul mai isteţ, ori numai mai norocos, se întorcea pe scara unui vehicul, se înălţa o clamoare de invidie şi suspiciune în gloata urgisiţilor de destin.
Femeile îşi mustrau bărbaţii că au ales un hamal bleg; soţii răspundeau răstit cu aluzii la alte dispute conjugale mai vechi; copiii, cuprinşi de un brusc elan al iniţiativelor temerare, săreau, oferindu-se să plece în aventuroasă expediţie. Precocele argonaut trecea direct de la vorbă la faptă. O rupea la goană, împiedicîndu-se în bastoane şi călcînd bătături. Glasul şi umbrela maternă îi retezau avîntul. Cîţiva mucaliţi făceau glume, şi toţi fumătorii aprinseseră ţigările, pregătindu-se pentru zăbavă lungă.
Cu o remuşcare tîrzie, Sergiu Miclăuş observă apariţia victimei sale, alignind de un picior şi căutînd cu panică în ochi hamalul dispărut cu bagajele.
Încruntînd sprîncenele sub basca bleumarin, încercă un apel fără convingere:
— Tregher! Treizeci şi trei!
Pronunţa cu o graseiere delicioasă şi copilărească:
— Thegheh! Theizeci şi thei!
— Tregher! Treizeci şi trei! îi sări într-ajutor Sergiu Miclăuş, alăturîndu-se de ea cu un surîs smerit şi şăgalnic.
Nu era o fetiţă. Se înşelase. Numai o miniatură încîntătoare de femeiuşcă. O domnişoară în toată puterea cuvîntului, cu toate atributele sexului: corniţele sînilor mici împungînd mătasea bluzei, mijlocul mlădiu cambrat în cingătoarea de lac, buzele de roşul vişinei coapte. Şi ce gene răsucite şi lungi!





Cezar Petrescu - Dumineca Orbului





Vezi si:
Ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura