Stephenie Meyer - carti si biografie

 Biografia scriitoarei Stephenie Meyer cunoscută pentru cărțile cu vampiri Amurg (Twiligt), Lună Nouă (New Moon), Eclipsa (Eclipse), Zori de zi (Breaking Dawn), Noua și scurta viață a lui Bree Tanner, Gazda și Soarele de la miezul nopții.

Stephenie Meyer (născută Morgan) s-a născut pe 24 decembrie 1973 și este o romancieră americană. Este cunoscută mai ales pentru că a scris seria de romane romantice cu vampiri Twilight, cărți care s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare, cu traduceri în 37 de limbi diferite. Stephenie Meyer a fost cel mai bine vândut autor din 2008 și 2009 în SUA, după ce a vândut peste 29 de milioane de cărți în 2008, și 26,5 milioane în 2009. Stephenie Meyer a primit premiul Cartea pentru copii Anului în 2009 de la British Book Awards pentru Breaking Dawn, finalul seriei Twilight (Amurg). 



Are doar 36 de ani, nişte ochi frumoşi ca de căprioară şi o atitudine de învingătoare. Stephenie Meyer este una dintre cele mai talentate şi de succes scriitoare americane. Unii critici consideră chiar că Stephenie a întrecut-o deja pe mult mai cunoscuta J.K. Rowling, „mama” lui Harry Potter. De altfel, datorită cărţilor sale, a primit în 2008 titlul de „Autorul Anului”. Cărţile sale au devenit best-seller în SUA, dar şi în foarte multe state europene. Mai mult, unele dintre ele au fost sau vor fi ecranizate. De altfel, primul film turnat după romanul „Twiligt” (Amurg), a devenit un mare succes de casă, obţinând 30 de milioane de dolari doar în prima zi de lansare!


De religie… mormonă
S-ar putea spune că tânăra a fost binecuvântată încă de la naştere. Aşa au considerat şi părinţii săi, care au primit-o „cadou de Crăciun”, în 1973. Talentata autoare a venit pe lume chiar la 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Stephenie s-a născut în Hartford, Connecticut, ca fiică a lui Stephen şi Candy Morgan. A crescut în Phoenix, Arizona, fiind înconjurată de cinci fraţi şi surori. A avut o copilărie frumoasă şi liniştită. Pe soţul său, Christian, l-a cunoscut încă din copilărie. Cei doi s-au căsătorit în 1994, pe când scriitoarea avea doar 21 de ani. Soţii Meyer sunt de religie mormonă şi au împreună trei băieţi: Gabe, Seth şi Eli.


„Twilight”, de la vis la realitate
Într-unul din numeroasele sale interviuri, Meyer declara că ideea pentru „Amurg” i-a venit în iunie 2003. „Toată această nebunie a început de fapt cu un vis. Visam o fată tânără, de care era îndrăgostit un vampir”, spunea Stephenie. „Ceva, nu ştiu nici acum ce, m-a făcut să mă apuc să scriu ce visasem, deşi nu o mai făcusem vreodată până atunci. Şi totuşi, nu mă puteam opri. Totul curgea de la sine”, mai afirmă scriitoarea. Repede, repede, ca într-un vârtej, visul a fost pus pe hârtie şi s-a transformat într-un roman.

OPERE - ROMANE
Amurg (Twiligt)
Luna nouă
(New moon)
Eclipsa (Eclipse)
Zori de zi (Breaking Dawn)
Gazda (The Host)
Noua si scurta viată a lui Bree Tanner (The Short Second Life of Bree Tanner)
Soarele de la miezul nopții (Midnight Sun)

Cartile scriitorei Stephenie Meyer pe care le puteti citi online aici pe site
Amurg (Twiligt) de Stephenie Meyer
Luna nouă (New moon) de Stephenie Meyer
Eclipsa (Eclipse) de Stephenie Meyer
Zori de zi (Breaking Dawn) de Stephenie Meyer